Data als Bedrijfsmiddel
Data als Bedrijfsmiddel
23 October 2016
€ 550

Iedere organisatie heeft te maken met de vraag hoe data gemanaged moet worden, zowel binnen de eigen bedrijfsvoering als in samenwerking met ketenpartners.

 

Het voldoen aan wet- & regelgeving, het organiseren van datakwaliteit, de governance van data of het zorgen voor de juiste data-oriëntatie bij ICT-projecten zijn slechts enkele voorbeelden van vraagstukken die steeds meer aan de orde van de dag zijn. Kortom, het managen van data als bedrijfsmiddel.

 

Dit is hét centrale vraagstuk tijdens dit eerste en unieke evenement in Nederland. Top-sprekers uit binnen- en buitenland delen hun kennis, ervaringen én uitdagingen hierover met u.  Het programma is opgebouwd rondom drie thema’s die ieder een relevant en actueel datamanagement-vraagstuk adresseert. In plenaire key-notes worden de thema’s geïntroduceerd. Vervolgens worden in parallelsessies de verschillende thema’s verder uitgediept. Voor u als deelnemer is er uitgebreid gelegenheid om uw eigen ervaringen en vragen met een bepaald thema in te brengen en met andere deelnemers hierover van de gedachten te wisselen.

 

Grip op data

Vaak is data versnipperd opgeslagen in verschillende systemen. Het systeem- en data-landschap is bovendien steeds in beweging, bijvoorbeeld door pakketimplementaties of vervanging van oude (‘legacy’) systemen. Hoe houd je in deze dynamiek overzicht over welke data er in je organisatie is en hoe kun je effectief data uit al die systemen benutten? Hoe waarborgen we de kwaliteit en eenheid van betekenis?

 

Privacy by Design

Het waarborgen van privacy en data protectie wordt een kwaliteitskenmerk van gegevensverwerking. In plaats van privacy achteraf toe te voegen, wordt het steeds belangrijker ‘privacy by design’ aan het begin van de gegevensverwerking in te bouwen. Welke eisen stelt dit aan een organisatie? Hoe verandert hierdoor de manier van systeemontwikkeling? Welke aanpassingen in het verwerken van gegevens zijn hiervoor nodig?

 

Data Organisatie

Het structureel managen van data vraagt om nieuwe competenties en processen. In hoeverre zijn bestaande en bekende bedrijfsfuncties als ICT, Finance of Operations hiervoor geschikt? Welke nieuwe functies heeft een organisatie mogelijk nodig? Zijn bestaande organisatievormen en verdeling van verantwoordelijkheden hiervoor nog toereikend?

Doelgroep

Het congres is gericht op mensen die verantwoordelijk zijn voor het strategisch neerzetten van datamanagement, data governance en datakwaliteit en de mensen die verantwoordelijk voor het realiseren hiervan binnen de organisatie. Hierbij gaat het om functies als CIO, CFO, CDO, informatie- of gegevensarchitecten, beleidsmedewerkers, informatiemanagers, BICC managers en interne adviseurs.Deze dag is een samenwerking tussen BI-Podium en Deltiq

 


Deze dag is mede mogelijk gemaakt door  I-Refact
BI-Podium Yearbook
2013 - 2014Order or take a peek >
Aankomende events
BI-Podium Tweets
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/u5N1GjTIw1
My week on Twitter 🎉: 1 Mention. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/H0N38mlJb9
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/iWLy5wbhEY
My week on Twitter 🎉: 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/WuLhYpOPjp
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/pTUCzRdVC9
My week on Twitter 🎉: 1 Like, 6 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/MXPRpEwxoi
My week on Twitter 🎉: 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/9GLK4mVJdf
My week on Twitter 🎉: 1 Mention, 4.76K Mention Reach, 5 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/2tmmNPgxzC
My week on Twitter 🎉: 1 Like, 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/ENUyvQ5qxJ
My week on Twitter 🎉: 1 Mention, 4.7K Mention Reach, 2 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/X3fqtNWmZs
My week on Twitter 🎉: 1 Like. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/sQZVxarDYu
Dit doet me weer beseffen hoe trots ik ben dat ik een vrouw ben
Zit vol verbazing te luisteren naar #rtllatenight over #ING. Ik zit al meer dan 60 dagen te wachten op een betaling van een factuur.
My week on Twitter 🎉: 21 Likes, 15 Retweets, 11.9K Retweet Reach. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/1vk9P9xh8g
@daanbakboord Hè Daan, was je er ook!! Heb ik je toch helemaal gemist! Jammer
#ctdata Data in de Directiekamer: gemist?! Erg jammer voor je! Hou #ctdata in de gaten komen nog meer mooie onderwerpen
#ctdata: tipje van de sluier: vraag altijd wat is het probleem? Dat in aansluiting met wat je als business nodig hebt.
Houd mij op de hoogte