De Achterkant van Big Data
De Achterkant van Big Data
27 October 2016
€ 375

BigData is het nieuwe toverwoord om de economische crisis te boven te komen. Dat dit geen holle frase is blijkt uit het succes dat het bedrijfsleven heeft met het toepassen van deze technologie. Uiteraard geldt dat vooral voor de voorlopers op het gebied die grote successen boeken met creatieve toepassingen van BigData. Denk aan het responsief maken van webshops die direct kunnen inspelen op de profileringsinformatie die bezoekers achter laten bij hun bezoek aan de shop. Of aan het maken van risico profielen van klanten waar je zaken mee wilt doen.

 

Meestal wordt BigData benadert vanuit de mogelijkheden die het biedt om commerciele voordelen te behalen. Er is echter ook een andere kant: Wat komt er kijken bij een efficiente toepassing van BigData.

 

Er spelen vraagstukken van technische aard. Hoe kom je aan de geschikte data en hoe bewerk je deze. De Data Factory maakt gebruik van technieken, die voor de meeste ICT’ers onvoldoende in de gereedschapskist zitten.

 

Geheel andere vraagstukken doen zich voor in het besturen van de gegevensstromen, die kunnen bijdragen aan het toesnijden van het product aanbod aan de wensen van de klant. Deze data is voor een deel opgesloten in administratieve systemen binnen de bedrijven. Hoe ontsluit je deze en vul je deze aan met gegevens, die vanaf het internet kunnen worden geoogst? Het management van datastromen wordt daarmee belangrijker dan ooit. Welke modelleringstechnieken, voortbrengingsprocessen en analysetechnieken zijn van toepassing en wat doe je met de resultaten zijn vragen die beantwoord moeten worden en waarop het producten aanbod moet worden afgestemd.

 

Een misschien nog wel belangrijker invalshoek is hoe mensen omgaan met al deze data die door en over hen wordt verzameld. Wat doet dit medewerkers, klanten en het bedrijfsimago. Privacy is belangrijker dan ooit en tegelijkertijd willen wij niet afzien van de voordelen die profilering biedt voor bedrijven, maar ook voor hun klanten en medewerkers. Wat is privacy en wat vinden wij mensen nu echt belangrijk?


Deze dag is een samenwerking tussen

Visser en Van Baars

ICT magic
BI Academy
BI-Podium Yearbook
2013 - 2014Order or take a peek >
Aankomende events
BI-Podium Tweets
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/u5N1GjTIw1
My week on Twitter 🎉: 1 Mention. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/H0N38mlJb9
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/iWLy5wbhEY
My week on Twitter 🎉: 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/WuLhYpOPjp
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/pTUCzRdVC9
My week on Twitter 🎉: 1 Like, 6 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/MXPRpEwxoi
My week on Twitter 🎉: 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/9GLK4mVJdf
My week on Twitter 🎉: 1 Mention, 4.76K Mention Reach, 5 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/2tmmNPgxzC
My week on Twitter 🎉: 1 Like, 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/ENUyvQ5qxJ
My week on Twitter 🎉: 1 Mention, 4.7K Mention Reach, 2 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/X3fqtNWmZs
My week on Twitter 🎉: 1 Like. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/sQZVxarDYu
Dit doet me weer beseffen hoe trots ik ben dat ik een vrouw ben
Zit vol verbazing te luisteren naar #rtllatenight over #ING. Ik zit al meer dan 60 dagen te wachten op een betaling van een factuur.
My week on Twitter 🎉: 21 Likes, 15 Retweets, 11.9K Retweet Reach. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/1vk9P9xh8g
@daanbakboord Hè Daan, was je er ook!! Heb ik je toch helemaal gemist! Jammer
#ctdata Data in de Directiekamer: gemist?! Erg jammer voor je! Hou #ctdata in de gaten komen nog meer mooie onderwerpen
#ctdata: tipje van de sluier: vraag altijd wat is het probleem? Dat in aansluiting met wat je als business nodig hebt.
Houd mij op de hoogte