Niet lullen maar poetsen
Niet lullen maar poetsen
01 January - 01 May 2016
€ 400
Vanaf januari 2016 komen we met de ‘Niet lullen maar poetsen’ workshops. Diverse workshops die ingaan op de laatste trends op BI gebied. Per workshop kunnen zich maximaal 8 personen inschrijven. (Bij overschrijving worden er parallelsessies georganiseerd.) Dit heeft als voordeel dat je snel zelf aan de slag kan. De workshop wordt gegeven door een vakspecialist.
Altijd al meer willen weten over Data Vault, R, Shiny, Hadoop of MongoDB? 

De workshops worden in samenwerking met BI-Academy georganiseerd
BI Academy

Mis je een geweldig mooi programma, waar je ook graag een keer mee wilt spelen? Laat het me weten en mail naar Simone of RemcoData Vault Januari: Data Vault


Data Vault
 is een datamodelleringsmethode die voornamelijk in gebruik is bij datawarehousing. Het is bedacht door Dan Linstedt en is speciaal bedoeld voor het opslaan van gegevens uit verschillende bronnen, met verschillende definities en betrouwbaarheid.

 

Bij een database volgens Data Vault gaat men uit van de bronnen. In principe wordt elk feit opgeslagen maar wel met een aantal extra parameters. Zo wordt altijd bijgehouden waar de betreffende data vandaan komt en wanneer deze is vastgelegd. Het is makkelijk om met filtering eerdere versies van de database in te zien waardoor het bruikbaar is voor Basel II en Sarbanes-Oxley. Ook leent het zich als operational data store en is het geschikt voor parallelle laadprocessen waardoor men deze flexibeler kan plannen.


 
R Februari: R

R is een softwarepakket en programmeertaal ontwikkeld voor statistiek en data-analysedoeleinden. Het programma is ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman (vandaar de naam R) aan de universiteit van Auckland (Nieuw-Zeeland) en wordt nu bijgehouden door het R core team. R kan gezien worden als een implementatie van de programmeertaal S.

In vergelijking met andere wiskunde/statistiek-softwarepakketten is programmeren in R sterk object georiënteerd. Hierdoor kan R eenvoudig uitgebreid worden via packages, door gebruikers aangebrachte bibliotheken met specifieke functies. 
Shiny Maart: Shiny

Shiny is een programmeertaal die gebruikt kan worden om de resultaten die uit R komen op een mooie manier op een website te plaatsen. Deze workshop is hiermee een vervolg op de workshop R. Kennis van R is een vereiste.

Waar R uitblinkt in het uitvoeren van analyses en statistiek zorg je met Shiny  dat de resultaten uit R aan een groot publiek op een begrijpelijke manier getoond worden.

hadoop April: Hadoop

Hadoop is een gratis, Java-based programma framework dat  de processen van grote data sets in een gedistribueerde computer omgeving ondersteunt.

Hadoop staat niet op zichzelf. In deze workshop zullen we het framework uitpluizen en van veel onderdelen de sterke en minder sterke kanten benoemen. Aan het eind van de avond weet je welke Hadoop variant voor jou het beste werkt en hóe deze werkt.

ng. 
MongoDB Mei: MongoDB

MongoDB is een opensource document-georiënteerde database en is geschreven in C++. Er is geen schema, de documenten worden in de vorm van BSON (binair JSON) opgeslagen en de structuur van deze documenten is flexibel. De database kan gemakkelijk gedistribueerd worden, de data wordt dan over meerdere computers verspreid om gedistribueerde gegevensverwerking mogelijk te maken. MongoDB is geen relationeel databasemanagementsysteem, er is geen ondersteuning voor joins en voldoet ook niet aan de ACID-regels want de ondersteuning voor transacties is beperkt. MongoDB wordt gerekend tot de zogenaamde NoSQL-databases.

 


BI-Podium Yearbook
2013 - 2014Order or take a peek >
Aankomende events
BI-Podium Tweets
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/u5N1GjTIw1
My week on Twitter 🎉: 1 Mention. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/H0N38mlJb9
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/iWLy5wbhEY
My week on Twitter 🎉: 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/WuLhYpOPjp
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/pTUCzRdVC9
My week on Twitter 🎉: 1 Like, 6 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/MXPRpEwxoi
My week on Twitter 🎉: 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/9GLK4mVJdf
My week on Twitter 🎉: 1 Mention, 4.76K Mention Reach, 5 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/2tmmNPgxzC
My week on Twitter 🎉: 1 Like, 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/ENUyvQ5qxJ
My week on Twitter 🎉: 1 Mention, 4.7K Mention Reach, 2 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/X3fqtNWmZs
My week on Twitter 🎉: 1 Like. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/sQZVxarDYu
Dit doet me weer beseffen hoe trots ik ben dat ik een vrouw ben
Zit vol verbazing te luisteren naar #rtllatenight over #ING. Ik zit al meer dan 60 dagen te wachten op een betaling van een factuur.
My week on Twitter 🎉: 21 Likes, 15 Retweets, 11.9K Retweet Reach. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/1vk9P9xh8g
@daanbakboord Hè Daan, was je er ook!! Heb ik je toch helemaal gemist! Jammer
#ctdata Data in de Directiekamer: gemist?! Erg jammer voor je! Hou #ctdata in de gaten komen nog meer mooie onderwerpen
#ctdata: tipje van de sluier: vraag altijd wat is het probleem? Dat in aansluiting met wat je als business nodig hebt.
Houd mij op de hoogte