Andre de Waal
Andre
de Waal

Dr. André A. de Waal MBA is associate professor Strategic Management aan de Maastricht School of Management; directeur van het Center for Organizational Performance, een organisatie die onderzoek doet naar de kenmerken van high performance organizations; en gastdocent Performance Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam. Hiervoor heeft hij zeventien jaar als organisatieadviseur en vennoot gewerkt bij Arthur Andersen en Holland Consulting Group. André is door Managementboek.nl geselecteerd als een van Hollandse Meesters in Management, tien mensen die het management­denken in Nederland het meest hebben beïnvloed tijdens het laatste decennium. Vooral zijn onderzoek naar de kenmerken van high performance organizaties trekt (internationaal) aandacht.

 

In april 2002 is André aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op het onderwerp van de gedragsaspecten die belangrijk zijn voor een succesvolle invoering en gebruik van prestatiemanagementsystemen. Hij geeft les en doet projecten op het gebied van high performance organisaties en prestatiemanagement in landen als China, Vietnam, Bangladesh, Mongolië, Nepal, Peru, Ecuador, Suriname, U.K., Polen, Saudi-Arabia, Jemen, Palestina, Zuid-Afrika, Namibië and Tanzania.

 

André heeft meer dan 250 artikelen en 24 boeken op de gebieden van prestatie­management en organisatieverbetering op zijn naam staan, waaronder Budgetterings­proces: wel of niet veranderen (Kluwer, 2010), Maak van je bedrijf een toporganisatie! De vijf pijlers voor het creëren van een high performance organisatie (Van Duuren Management, 2008), Strategic Performance Management, a Managerial and Behavioural Approach (Palgrave MacMillan, 2007), Beyond Beyond Budgeting (met prof. Tom Groot, Kluwer 2007), De financiële manager van de 21ste eeuw (Kluwer, 2006), De resultaatgerichte overheid, op weg naar de prestatie­gedreven overheidsorganisatie (met mr. Leo Kerklaan, SDU, 2004), Prestatiegericht Gedrag (Kluwer, juni 2003), Ontwikkelingen en Trends in de Financiële Functie (Kluwer, 2003), Quest for Balance (John Wiley & Sons, 2002) en Power of Performance Management (John Wiley & Sons, 2001).

 

De artikelen zijn te vinden op de websites www.hpocenter.nl en www.andredewaal.eu. 

 

Read more

The Business Value of BI, Business Meets BI
01 April 2014
De toenemende hoeveelheid data maakt het speelveld voor Business Intelligence steeds breder. De aandacht verschuift van hetgeen Business Intelligence allemaal mogelijk maakt, naar hetgeen werkelijk waarde oplevert voor de organisatie. Het event Business Value of BI richt zich op de vraag wat de waarde van BI voor de organisatie kan betekenen en hoe je dit kan meten.
BI-Podium Yearbook
2013 - 2014Order or take a peek >
Aankomende events
BI-Podium Tweets
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/u5N1GjTIw1
My week on Twitter 🎉: 1 Mention. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/H0N38mlJb9
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/iWLy5wbhEY
My week on Twitter 🎉: 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/WuLhYpOPjp
My week on Twitter 🎉: 3 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/pTUCzRdVC9
My week on Twitter 🎉: 1 Like, 6 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/MXPRpEwxoi
My week on Twitter 🎉: 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/9GLK4mVJdf
My week on Twitter 🎉: 1 Mention, 4.76K Mention Reach, 5 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/2tmmNPgxzC
My week on Twitter 🎉: 1 Like, 4 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/ENUyvQ5qxJ
My week on Twitter 🎉: 1 Mention, 4.7K Mention Reach, 2 New Followers. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/X3fqtNWmZs
My week on Twitter 🎉: 1 Like. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/sQZVxarDYu
Dit doet me weer beseffen hoe trots ik ben dat ik een vrouw ben
Zit vol verbazing te luisteren naar #rtllatenight over #ING. Ik zit al meer dan 60 dagen te wachten op een betaling van een factuur.
My week on Twitter 🎉: 21 Likes, 15 Retweets, 11.9K Retweet Reach. See yours with https://t.co/hRFagP1Rl9 https://t.co/1vk9P9xh8g
@daanbakboord Hè Daan, was je er ook!! Heb ik je toch helemaal gemist! Jammer
#ctdata Data in de Directiekamer: gemist?! Erg jammer voor je! Hou #ctdata in de gaten komen nog meer mooie onderwerpen
#ctdata: tipje van de sluier: vraag altijd wat is het probleem? Dat in aansluiting met wat je als business nodig hebt.
Houd mij op de hoogte